Divat- és ruhatervezőként, valamint varrónőként dolgozom, mindig is ezt akartam csinálni, úgyhogy nagyon boldog vagyok, mióta megnyitottam a saját üzletemet mint egyéni vállalkozó. Rendszeresen kapok megrendeléseket különböző ruhadarabok megtervezésére és elkészítésére. Gyakran kérnek tőlem színházi jelmezeket, táncosruhákat egész csoportok számára, de van, aki csak hétköznapi ruhát szeretne magának csináltatni, mondván, hogy a konfekcióáruk unalmasak. Ezért is nagyon örülök, hogy két lányom született, mert őket is nagyon érdekli a divat és az öltözködés, a varrás, hímzés vagy akármilyen fajta kreatív alkotás. Mindketten nagyon szépen rajzolnak és szeretnek alkotni. Gyakran csinálunk együtt babaruhákat, amiket saját kezűleg varrunk meg. Az üzletembe is gyakran bejönnek és figyelemmel kísérik, ahogy a ruhákat először papíron vagy pedig számítógépen megtervezem, majd szépen lassan fizikai, kézzelfogható formát öltenek a tervek. Természetesen már születésük előtt tele voltak a lányok ruhácskákkal, amiket sorra varrogattam nekik. Most is gyakran hordanak általam készített ruhákat, kiegészítőket.

A nagyobbik lányom, Gréta jövőre már ötödik osztályba megy, a kicsi, Janka pedig harmadikos lesz. Szeretünk együtt bevásárolni az iskolára, a táskáikat és tolltartóikat is természetesen együtt szereztük be. Az idén megengedtem nekik, hogy válasszanak maguknak új tolltartót. Nagyon lelkesek voltak, el is mentünk egy áruházba, de ott nem találtak megfelelőt. Az egyik nagyon készséges eladónő a fülembe súgta, hogy ő az internetről rendelt nagyon szép tolltartót a kislányának, ami kiváló minőségű, és csak ajánlani tudja a webshopot. Otthon rá is kerestünk, majd a lányokkal elkezdtük böngészni a tolltartó-kínálatot a jatekwebshop.eu nevű oldalon. Igaza volt a hölgynek a boltban, tényleg gyönyörű tolltartókat lehet itt kapni, akár fiúnak, akár lánynak szánjuk. A lányok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a hatalmas választékba. Itt kapható volt sok különféle márkájú és típusú tolltartó, állatos, virágos, mesefigurás, focicsapat logójával ellátott is. Persze a lányokat nem különösebben érdekli a foci, inkább a rózsaszínebb, tarkább, lányosabb tolltartók felé hajlottak.

Gréta végül a második találatoldalon talált egy gyönyörű, világoskék alapon rózsaszín rózsás cipzáros, nagy tolltartót. Ez nekem is nagyon tetszett, ő már nem kislány, úgyhogy ez a még szintén csajos, de már nem kislányos dizájn kiválóan illett egy leendő ötödikeshez. Janka pedig, mivel imádja az állatokat, egy lovas és egy mókusos tolltartó között vacillált. Végül a lovas nyert, mert annak szebb színei voltak, többségében rózsaszín, felül rózsaszín-barna-fehér skót kockás mintázattal a lovak körül. Ez a tolltartó két különnyíló szinttel rendelkezett, amikben műanyaggal bevont merev lapok voltak. Ezek a tolltartók nem tartalmaztak írószereket, ami nem is baj, mert persze rengeteg van otthon így is. Színes ceruzák, filctollak, grafitok és különféle tollak hemzsegnek a lányok szobájában.

Be is tettük a virtuális kosárba a két szép tolltartót. Megadtam a szállítási címemet és egyéb szükséges adataimat, majd Barion segítségével ki is fizettem a termékeket. A lányok izgatottan várták, hogy kihozza a futár az új tolltartókat. Ez várhatóan 1-3 munkanapon belül történik a GLS futárszolgálat által. Két napon belül meg is jött a csomag, a lányok még a nagyszülőknél voltak, úgyhogy én vettem át. Megvártam őket, hogy hazaérjenek és őket érhesse az öröm, hogy kibonthatják a saját csomagjukat. Nagyon boldogok voltak, amikor arra értek haza, hogy megérkeztek az új tolltartók. Egyből ki is cserélték a régieket, minden ceruzát és íróeszközt egyesével, gondosan átpakoltak az új szerzeményekbe. Boldogan várták az iskolakezdést, nemcsak az új tolltartók miatt, hanem hogy újra a barátaik között legyenek nap mint nap és új tudást szívhassanak magukba.