Nem készülnek el a műanyag övcsatok, ha elfogy a Pb gáz!

Ki gondolná, hogy egy divattervező/ruhakészítő, egyszer azért esik kétségbe, mert elfogyott a Pb gáz? A két téma annyira szürreálisan nem kapcsolódik egymáshoz, hogy sosem gondoltam volna, hogy erről fogok írni nektek, de most mégis megtörténik.

Hogy miért?

Van egy új dilim, a műanyag. Tudom, manapság a természetes dolgok a menők, de én mindig is különc egyéniség voltam, és különc szemlélettel közelítettem meg, hogy mit tervezek az embereknek. És mikor mindenki organikus selyemből, meg lenvászonból dolgozik, én bizony előveszem a műanyagot. Kitaláltam egy csomó érdekes kiegészítőt, főleg övcsatokat és meg mindenféle érdekes kitűzőket, és megmutattam egy tervező barátomnak, akinek nagyon tetszett az ötlet. Megbeszéltük, hogy kialakítunk neki egy új márkanevet, és a következő bemutatóján prezentáljuk az öltözködni szerető nézőközönségnek. Ő azt mondta, mindent megold, a helyszínt, a modelleket, a PR-t, az én feladatom csupán a gyártás és előállítás, valósítsam csak meg, amit kitaláltam.

Neki is álltam, és sokkal több ideig tartottak a munkálatok, mint gondoltam. Mert ezeket a kis darab műanyagokat egyesével kellett megolvasztgatni és meghajlítgatni formára, hogy pont olyanok legyenek, amit elképzeltem. Van egy, nem éppen erre kitalált eszközöm, egy lángpisztoly, amit csak rá kell kötni egy Pb gázpalackra, és olyan hűt bocsájt ki magából, amitől minden megolvad, ráadásul szabályozható a hőfok és a lángcsóva mérete is, így nagyon célszerű az eszköz, és nagyon pontos munkát tudok vele végezni. Csak egy dolgot felejtettem el, hogy miközben dolgozom, a gáz, ami működteti, elfogy, és kellett volna gondoskodnom utánpótlásról, de nem tettem.

Természetesen mikor máskor, ha nem az éjszaka közepén fogyott el a gáz, pedig én akkor szeretek dolgozni a legjobban. Már nagyon nekikeseredtem, mert ötletem sem volt, hogy honnan tudnék Pb gázhoz jutni. Én művész vagyok, nem megy nekem a gyakorlatiasság, csak kínlódok, mikor ilyen feladatok állnak előttem.

Jó szokásomhoz híven, mint minden ilyen helyzetben, mikor gyakorlati tanácsra van szükségem, felhívtam a barátnőmet, hogy segítsen. Ő pontosan az én ellentétem. Mindenben csúcs gyakorlatias, megold mindent, amit csak kell, nem csak magának, de nagy szerencsémre helyettem is. Cserébe én öltöztetem, és jól működik köztünk ez a barter évek óta.

Na, szóval felhívtam és a segítségét kértem, nem hiába. Rögtön volt ötlete, mint mindig, ráadásul jó ötlete. Van egy cég, ahonnan ő is szokta rendelni a Pb gázt, mert azzal működik a gáztűzhelye, és nagyon korrekt áron ki is szállítják, az embernek csak annyi a dolga, hogy megrendeli, ami kell, és kész is. Így is tettem, és másnap már folytattam is a munkát, hiszen pontosan, szépen ott volt a gázpalack, amit rendeltem.

Az övcsatok és kitűzők így mind készen lettek a bemutató napjára, és minden rendben ment. Az érdeklődés nagy volt, teljes siker, el is kapkodták mindet ott a helyszínen. Úgy érzem, hatalmas lépést tettem a sikerem, a karrierem útján. És az sem kérdés, hogy nagy részt ezt a barátnőmnek és a Pb gázt szállító cégnek köszönhetem.