Hagyj fel a divattal, spórolj napelem rendszerre, családi házra!

Barátnőm világ életében imádta és követte is a divatot. Semmi megtakarítása nincs a lánynak, mert ha teheti, minden pénzét éppen az adott legújabb ruhadarabok beszerzésére költi. Ezért sok vita is volt köztünk, mert így elég nehéz tervezni a közös létet, ha tudom, hogy ha egy magassarkú, vagy a heti kaja közt kell döntenie, akkor éhen maradunk. Az a szerencse, hogy már van hol laknunk és nincs ilyesmi problémánk, bár én szívesen fejleszteném tovább otthonunk és telepítenék napelemet a tetőnkre. Fel is vezettem már ezt a tervemet barátnőmnek, de nem igazán váltott ki belőle semmit. Hiába magyaráztam neki, hogy ez egy mennyire jó befektetés, milyen pozitív hatásokkal jár ez bolygónkra, következő nemzedékre nézve, de még ezek után sem érdekelte túlságosan, inkább a saját kis divatblogját írta.

Nem volt mit tennem, kitaláltam, hogy keresek egy olyan oldalt, ami szépen levezeti, hogy mi, mindenre és miért jó befektetés a napelem. Sok hasznos oldalt találtam, de tudtam, hogy ha barátnőm figyelmét akarok megfogni, akkor nem elég a jó tartalom, esztétikusan kell, hogy megjelenjen! Napelem rendszer családi házra kulcsozóval rábukkantam egy célnak tökéletesen megfelelő, tájékoztató oldalra. Érthetően leír mindent, amit a napelem rendszerekről és fontosságukról tudni kell, és az oldal designja kifogástalan. Megnéztem telefonról is az oldal, mert lehetséges, hogy utazásközben fogja majd megnézni vagy elolvasni a hasznos tartalmat, szerencsére tökéletesen optimalizált, nem hullik szét egyáltalán és jól olvasható és böngészhető! Remélem, hogy hatással lesz rá, mert örülnék, ha kicsit változtatna a hozzáállásán és nem csak a divat, meg a ruhák lennének az elsőszámú dolog az értékrendjében. Bár ki tudja. Ha megváltoztatnám, lehet hiányozna ez a tulajdonsága!

Nem gondoltam volna, de az oldal célba ért! Sikeresen elolvasta azt a sok mindent, amit tőlem is hallott csak elengedte a füle mellett. Ilyen egy jó weboldal hatása, fenntartja a figyelmet!

Azóta mintha ki lenne cserélve, mert állítása szerint akkor hatást gyakoroltak rá a napelem rendszerrel kapcsolatos tények, hogy szeretné, ha minél előbb elkezdenénk belevágni a telepítésébe. Tudja, hogy mennyi haszna tud lenni egy ilyen rendszernek és amúgy is a fotovoltaikus technikában van a jövő, ráadásul egy jó befektetés, mert visszahozza az árát pár év alatt. Azt is hozzáfűzte, hogy ha alacsonyabb lesz a rezsink, akkor legalább több pénz marad ruhákra…

Jót mosolyogtam a történteken, de legalább tényleg megértette, hogy mi a szerepe a napelemnek a bolygónk életében! Párom azóta, hogy informálta magát, mintha ki lenne cserélve. Már csak fele annyi öltözetet rendel, mondván az összeg másik felét félreteszi, a napelemre! Kis változás is változás én már ennek örülök, és annak is, hogy nemsokára belevághatunk egy új izgalmas projektbe!