Divatos ékszere a Swarovski

Nehéz eldönteni, hogy mi számít pontosan divatosnak, mi is pontosan az a divat. A mai világban egyre több sztár lesz divatdiktátor is egyben, még akkor is, ha valójába csak ízléstelen. Sokak szerint az új divatnak mindig, mindenben eltérőnek kell lennie az elődjéhez képest. Mások sokkal jobban szeretik a retro cuccokat, vagy a nosztalgikus érzés miatt, vagy egyszerűen az tetszik nekik. Viszont azt talán kijelenthetjük, hogy ha valamit nagyon sokan hordanak, ha valami nagyon sok mindenkinek tetszik, azt nevezhetjük divatosnak.

swarovski nyaklánc pontosan ebbe a csoportba tartozik. Sőt igazából nem is maga a nyaklánc, hanem a swarovski kristály. Elég sok hölgyeményen látok ilyen ékszert, vagy más kiegészítőt. Mi lehet ennek az oka? Mitől lesz valami divatos, és mitől divatjamúlt?

Jelen esetben a kő népszerűségének okait egyszerűen megérthetjük, ha kicsit jobba is értünk a kövekhez. A swarovski alapvetően ólomkristályból készül, amit speciális csiszolással tesznek olyan tökéletessé, amilyen. A cég védje egyébként a 14 lapos csiszolás. Maga az alapanyag, az ólomkristály rendkívül tiszta, jó fényáteresztő képességekkel bír. Ráadásul a jobb tükröződés érdekében a kövek hátulját ezüsttel szokták bevonni, így jobban visszatükrözi a fényt. Nem csak az anyag tisztasága adja a vakító csillámokat, hanem a csiszolás mennyisége is. Minél több lapos a csiszolás, annál több helyen törik meg a fény, vagyis annál csillogóbb a végeredmény.

A népszerűségét növeli, hogy a szokásos gyémánt csiszolású, kúpos ékkövek mellet – amik foglalatban, ékszerként fordulnak elő leginkább -, a lapos kövek közül is óriási választék áll rendelkezésünkre. Ez nem csak azt jelenti, hogy több féle forma és méret elérhető, de a színekben is kedvünkre válogathatunk. Legyen zöld, piros vagy kék, swarovskiból biztos találunk magunknak valót.

Nagyobb társadalmi rétegekhez eljut ez a fajta ékszer annak köszönhetően, hogy nem drágakőről beszélünk. Emiatt egy-egy ilyen kiegészítő ára is sokkal barátibb, mintha aranyat, gyémántot vagy smaragdot vásárolnánk. Ráadásul külsőre tökéletesen helyettesíti, imitálja őket ez a kő is.

Ezekhez még hozzá kell tenni azt is, hogy egy laikus is könnyen megállapíthatja, hogy egy eredeti swarovski az alku tárgya, vagy épp egy értéktelen hamisítványt próbálnak rásózni. Az utánzatok ugyanis olvasztott üvegből készülnek, aminek a fényáteresztő képessége összehasonlíthatatlanul rosszabb, mint az ólomkristályé, vagyis még egy hozzá nem értőnek is fel kell, hogy tűnjön az, hogy kevésbé csillog a hamisítvány. Természetesen a színes swarovski kövek is veszítenek a pompájukból, de azért nem jelentős mértékben.

A fentebben leírtak tökéletesen alátámasztják azt, hogy miért jó választás ez a fajta ékszer, és miért lehet, hogy rengeteg nőnél látni ilyet. Nem túl magas ár, kitűnő minőség, és gyönyörű megjelenés. Ennél több nem is kell egy divatos ékszerhez.