Bukósisak teszt mindenképp kell, mielőtt azt megveszem ajándékba

Ha születésnapi ajándékot szeretnék venni valakinek, általában az első dolgom az, hogy megnézem az interneten az egyik weboldalt, ahol divatcikkek vannak, de annyi, hogy szinte megszámolni sem lehetne őket. Még szerencse, hogy kategorizálva vannak, különben soha nem találnék itt meg semmit. Azt nem állítom, hogy mindenkinek ilyesmit vennék születésnapjára, de ezen az oldalon olyan jó dolgokat szoktam találni, és idáig mindenkinek minden nagyon tetszett, amit tőlem kaptak.

Ezen felül van számos más olyan oldal, ahonnan ötleteket szoktam szedni a születésnapi ajándékok vásárlásához, sőt, ha éppen sok szabadidőm van, néha még saját kézzel készített ajándékot is szoktam csinálni. Szerencsére a számítógépemen elmentettem egy csomó olyan oldalt, ahol ilyen kreatív ajándékötletek vannak, mert én sajnos egyáltalán nem vagyok kreatív, ha ajándékozásról van szó. Szívesen készítek saját kezű ajándékot, de kitalálni magamtól nagyon nehezen megy, hogy mit is adjak a másiknak.

Persze nekem sem mindegy, hogy mennyit költök rá, és nem az ajándék értéke számít, hanem az, hogy a másik tényleg örüljön neki és szívből jöjjön az ajándék. Gagyi dolgokat nem szoktam adni senkinek, hiszen annak semmi értelme, hogy álmosollyal megköszönik, aztán a szekrény mélyén landol, és többet rá sem néznek.

Néha, ha éppen találok valami jópofa dolgot ezen a weboldalon, és éppen ellenállhatatlan vágyat érzek rá, hogy megajándékozzam vele magamat, akkor meg szoktam venni, de akkor sem olyasmit veszek, aminek semmi értelme. Nem szeretem kidobni a pénzt az ablakon értelmetlen dolgokra.

Ha jobban belegondolok, tulajdonképpen szinte mindent az interneten vásárolok meg, sokszor ruhát is ott veszek magamnak. Sokkal praktikusabb és gyorsabb, mint elmenni egy plázába és a tömegben csigatempóban haladva bemenni húsz üzletbe és a végén üres kézzel távozni. Nem szeretem amúgy sem a plázákat, pont amiatt, mert tömeg van, és mert sokszor elvonja a figyelmemet rengeteg más dolog, mint például a plakátok. És akkor egyszer csak azt veszem észre, hogy nem csak azt vettem meg, amire tényleg szükségem volt, hanem mellé még legalább három dolgot, amire teljes mértékben semmi szükségem. Vagy éppen pont azt nem veszem meg, ami kellett volna. Mert például nem találtam olyat, ami tetszett volna, nem volt a méretemben, túl drága lett volna, és a többi. Helyette pedig vettem valami tök mást, amire abszolút semmi szükségem nem volt.

Most is ajándék vásárlás előtt állok, de nem merek elmenni egy plázába sem, mert tudom, hogy megint megvennék valami teljesen felesleges dolgot. Vagy felmérgesíteném magamat, hogy mindent megtaláltam, csak azt nem, amiért alapból odamentem. És amúgy sem bírom azt a tömeget, ami minden nap, a nap minden szakaszában az ilyen helyeken van.

Mindenesetre már megvan, hogy mit veszek a születésnaposnak, a választás a bukósisakra esett, mivel tudom, hogy azt szeretne. Már tudom is, hogy hol veszem majd, de előtte mindenképpen a bukósisak teszt az, amin túl kell esni. Én nem vagyok otthonos a témában, viszont utánanéztem már a dolgoknak, szóval tudom, hogy miről van szó.

Alig várom, hogy majd odaadjam neki a születésnapi ajándékát, nagyon fog neki örülni. Még van a születésnapi bulijáig két hét, úgyhogy még van két hetem nagyjából, hogy elmenjek megvenni az ajándékát. Szeretem a születésnapokat, olyan jó ajándékozni, nekem kizárólag azzal van gondom, hogy ki kell találni, hogy mi az, aminek a másik biztosan örülni fog. Hiszen az egésznek úgy van értelme, ha az ünnepelt örül az ajándéknak. A másik, amit még szeretek, az a születésnapi bulik megszervezése. Szeretek szervezkedni, úgyhogy bármikor rávehető vagyok arra, hogy valakinek meglepetés születésnapi bulit szervezzek. Jó látni az ünnepelt arcán, hogy boldog és örül neki, hogy ez az ő napja és, hogy most mindenki őt ünnepli.

Amikor engem kérdeznek arról, hogy mit kérek születésnapomra, tehát, hogy minek örülnék, sosem tudok rá válaszolni, mert egyrészt úgy már nem meglepetés, másrészt meg nem szeretek kérni, nekem nem az a lényeg, hogy mindenki a születésnapomra ajándékkal állítson oda. Nekem az a fontos, hogy akik nekem fontosak, azok azon a napon velem legyenek. Persze a torta nem maradhat el, azt mindig anyukámtól szoktam kérni. A legjobb születésnapi tortákat ő csinálja, így mindig tőle szoktam kérni, hogy valami finommal lepjen meg.

Az biztos, hogy a torta mellett a mi kis ünnepeltünk egy csodaszép bukósisakot fog tőlem kapni, de a bukósisak teszt még hátravan, mielőtt megvenném, úgyhogy azt hiszem, hogy a bukósisak vásárlást még a hétvégén, vagy legkésőbb jövő hét elején megejtem, és akkor biztos, hogy nem futok ki az időből.