Nyirokmasszázs hullámmasszázs berendezéssel

Divat, szépségszalonok, egészség.
Mire lehet jó a francia Starvac cég által gyártott Pulstar PX-1 hullámmasszázs berendezése? A gép hatásmechanizmusát és a tapasztalatokat írom meg ebben a bejegyzésben.

A mai kor „átlagos” embere- akit senki nem tanított meg szervezete belső higiénéjének szabályaira, aki nem tartja be az ésszerű táplálkozás módszerét – az nem tudja, hogyan előzheti meg a magában hordozott egyes betegségeket. Minden ember számára nagyon fontos a prevenció- a megelőzés.

A salak-, illetve méreganyagok eltávolítása kulcsfontosságú az egész szervezetünk megfelelő működése szempontjából. Szervezetünkben felszaporodó salak és méreganyagok eltávolítását részben a nyirokrendszerünk végzi.

Mint tudjuk, hogy testünk több nyirokeret tartalmaz, mint véreret. Ezek a nyirokerek sejtjeink belsejéből, valamint a sejtek közötti állományból vezetik el a szervezet részére felesleges anyagokat. Szívünk pumpaként tartja folyamatos mozgásban a vért testünkben. A nyirok keringését, mivel nyirokrendszerünk nem rendelkezik ilyen szivattyúval , az izmaink működése, pihenés időszakában a légző mozgásaink biztosítják.

A nyirokfolyadékot a verőérrendszer juttatja a szövetek közé, aminek nagy részét a visszérrendszer szállítja. A maradék nagy fehérje és zsírtartalmú folyadék „törmelékanyagokat” is tartalmaz, amit a nyirokcsomóknak kell megszűrniük.

A nyirokrendszer működésének elégtelensége a végtagok és a törzs duzzanatát eredményezi, azaz vízfelszaporodáson túl a nyiroknedv felhalmozódását is okozza, mely számtalan esztétikai és egészségügyi problémát vonz maga után.

A Pulstár PX-1 hullámmasszázs berendezés egy olyan gyengéd gépi nyirokdrenázs (drenázs = elvezetés) technikát alkalmaz, amellyel egyrészt a szövetek között felhalmozódott nyirkot a törzs felé irányítjuk, másrészt a nyirokerek működését serkentjük.

A 20-30 percen át tartó kezelések minden alkalommal látványos és egyre tartósabb eredményeket biztosítanak. 1-1 kezelés sorozat mindig az egészségügyi állapottól függ, általában 20-40 alkalomból áll.

A PX-1 technológia a Dupla Fiziológiás Nyomás Gradiens technika az egyik leghatékonyabb kezelési módszer a kötőszöveti állapotok, vér-, és nyirokrendszer helyreállítására. A ciklikusan, hullámszerűen felfúvódó és leengedő fázisok a láb, has, kar applikátorokat levegővel töltik fel, illetve engedik le.
Ez a több rekeszből álló berendezés a kezelés alapját képező speciális masszázstechnikát alkalmazza.
Ez az eljárás a leggyakorlottabb masszőr vagy terapeuta kezének munkájához hasonlóan kizárja az érelszorító hatást.

Nyirokrendszerünk működésének javítására:

  • fogyasszunk minél több VIZET,
  • legyünk aktívak a rendszeres MOZGÁSSAL,
  • vegyünk mély LÉLEGZETEKET!

Mindezek serkentik a salak és méreganyagok távozását. A nyirokrendszer betegségének forrása gyakran a visszérelégtelenség vagy posttraumatikus állapotok.
Mivel a visszerekben pang a vér, a kellő vérmennyiség nem tud visszaáramolni, így több folyadék reked a szövetek között és ez a nyirokrendszer megterheléséhez vezet.
A végtagok bőre a rossz táplálás miatt kiszáradhat és fogékonyabbá válhat gombás, bakteriális fertőzésekre is.

Szalonunk a vendégeink megelégedésére úgy esztétikai, mint egészségügyi problémák kezelésére is használja a PULSTAR-t.

Nagyon jó eredményeket lehet elérni az alakformálás kapcsán ,

* azaz 20-30 perc PULSTAR-ral történő kezelés, majd
narancsbőr masszázs anticellulit krémmel, vagy
* anticellulit krémet viszik fel a problémás testfelületre, majd kozmetikai fóliával testtekercselést végzik, a vendéget így fektetjük fel a PULSTAR gépre 20-30 percre, majd narancsbőr masszázst alkalmazunk.

Mindkét eljárás során a zsírsejtek fellazítása, majd masszázzsal a szervezetből történő eltávolítását végzi. Az eredmény 10-15 alkalom után centikben mérhető.

A fentiek alapján jó, látható, hogy a berendezés jól és szakszerűen használva széles skálán alkalmazható.