Újra divat a naplóvezetés – 3 ok amiért Neked is el kell kezdened

Az a bizonyos “Kedves naplóm” megszólítás valószínűleg senki számára nem cseng ismeretlenül. Kiírni magunkból a gondolatainkat, ránk váró feladatokat, a terveinket és álmainkat igazán felüdítő tevékenység. Egy tiszta lap, amit miután megtöltesz, úgy érzed a fejed kapott egy tiszta teret, ahol újra szárnyra kelhetnek az friss gondolatok. Nem véletlen, hogy sokan hódolnak eme hasznos tevékenységnek. De, hogy neked miért kellene kipróbálnod, arra hoztunk 3 igen megfontolandó érvet.

A napló, mint stresszkezelő eszköz

Próbáld ki egyszer, hogy veszel egy üres füzetet és kiírod magadból az összes olyan tényezőt az életedben, ami akkor éppen stresszfaktor számodra. Már maga a folyamat is segíteni fog, ezt tudományos kutatások is alátámasztják. Megfigyelték ugyanis, hogy a naplóvezetés jótékony hatással van az ember pszichéjére. Az életünk minden napjára juthat egy-egy stresszesebb helyzet, de sokaknak ezek hosszabb vagy rövidebb életszakaszokat jelentenek. Így ha van lehetőségünk saját helyzetünkön könnyíteni, akkor az a legbölcsebb, ha élünk ezzel a lehetőséggel.

A kreativitás kiélésének egy szuper platformja

A saját ízlésedre és igényeidre szabhatod a határidőnaplód kinézetét és azt is, ami belekerül. Feldobhatod rajzokkal, fényképekkel, vagy éppen matricákkal. A csinosítás határa a csillagos ég. Ha nincs sok szabadidőt, nem tudsz jelenleg olyan tevékenységet választani ahol kiélhetnéd a kreativitásod, egy füzetet akkor is elővehetsz, még ha csak 10 perc áll is a rendelkezésedre. A kreativitás pedig már szárnyra is kaphat.

Kapsz egy rendszert ajándékba magadtól

Amikor határidőnapló vezetésbe kezdesz, hamar meg fogod tapasztalni, hogy az előtted álló feladatok sokkal átláthatóbbak, azáltal, hogy papírra vetetted őket, már vizuálisan is ott vannak előtted. Így az életed máris kap egy rendszert. Erre a rendszerre, stabilitásra mindannyiunknak szükségünk van, csak éppen nem mindig olyan egyszerű megteremteni. De ha rendszeresen és következetesen vezeted a naplód, ez napról napra könnyebbé válik.

napló

Ha neked is megjött a kedved a naplóvezetéshez, nézz szét a családinaptár.hu oldalán, mert ott igazán egyedi és divatos naptárt szerezhetsz magadnak. Ráadásul különféle tematikus csomagokat és menő matricákat is találhatsz.